TOTUL despre angajarea la muncă în Rusia

    În ultimul timp, auzim tot mai des, din presă sau din discuţiile directe cu prietenii, rudele şi cunoscuţii diferite istorii ale moldovenilor deportaţi din Rusia sau ştiri alarmante despre concetăţenii noştri care au fost întorşi înapoi de la graniţă, pentru nerespectarea anumitor reguli sau pentru că nu aveau întocmite corect actele de intrare în Rusia. Parţial, acest lucru se întâmplă şi din cauza informării insuficiente cu privire la legislaţia acestei ţări, precum şi datorită necunoaşterii drepturilor pe care le au muncitorii migranţi în Rusia. Broşura ”MUNCA ÎN RUSIA: DRETURILE DE MUNCĂ ALE MUNCITORILOR STRĂINI şi alte sfaturi utile”, pe care v-o prezentăm astăzi, vă va ajuta să vă documentaţi mult mai bine înainte de plecare. De fapt, din aceste pagini veţi afla TOTUL despre angajarea la muncă în Rusia  – de ce acte aveţi nevoie, cum să obţineţi un permis de muncă sau o patentă, cum să vă faceţi înregistrarea în Rusia, cum să vă protejaţi drepturile la locul de muncă, în ce condiţii nu puteţi fi concediat, cum procedaţi când rămâneţi fără loc de muncă, cui să vă adresaţi când v-aţi pomenit în situaţii critice etc.
Menţionăm că broşura a fost elaborată de Uniunea Internaţională a lucrătorilor din industria alimentară IUF (www.iuf.org) şi Centrul pentru drepturi sociale şi de muncă (CDSM) – (ЦСТП) (www.trudprava.ru)

Broşură în L Rusă: Работать в России: Трудовые права иностранных работников и другие полезные советы

Broşură în L. Română: Munca în Rusia Drepturile de Muncă ale Muncitorilor Străini şi alte sfaturi utile

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


+ 4 = opt

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>